torsdag 27. mai 2010

Pavlova


Pavlova


Har fått spørsmål om oppskrift på kaken jeg tok bilde av på 17.mai.

Og ja,den er helt himmelsk god!


Først er det viktig å si at redskapene du skal bruke må være helt rene og ikke noe form for fett på. Glass- eller stål-skål er perfekt.


Bunn:

6 eggehviter

2 ts hvitvinseddik

4 dl sukker

1 ts maisenna

1 ts vaniljesukker


sett ovnen på 250 grader. Skru ned temperaturen til 100 grader i det du setter inn bakebrettet på nederste rille.


Mens du visper eggehvitene tar du i en tynn stråle hvitvinseddik. Deretter tar du gradvis i resten. (bland gjerne det tørre i et litersmål først).

Når massen er blank og stiv (og kan snues opp ned uten at det faller ut), er den ferdig.

Formes ut på bakepapir i en stor sirkel,ca 26 cm og lager forhøyning rundt kanten.

Sett brettet i ovnen...husk å skru ned temperaturen nå...

Skal stå i ovnen på 100 grader i en time.


Når du tar den ut er den lett gylden og kan se tørr ut,men det er den ikke. Blir perfekt når du tar på fyllet etter bunnen har kjølt helt ned.


Fyll:

5 dl kremfløte piskes stivt

5 dl vaniljekrem


blandes sammen og ha på bunnen.


Toppes med masse-masse-masse deilig bær og frukt som du er glad i.

Namnam


Nyt!


Passer til enhver anledning ;-)


Klem fra


7 kommentarer:

  1. Herlig! Skal definitivt prøve å lage den en dag! :)

    SvarSlett
  2. Å så bra,no blei æ gla :)

    SvarSlett
  3. Åh ja, den er en favoritt her hjemme hos oss også. Lett å lage, og kjempegod!
    :) Susanne

    SvarSlett
  4. Hei :) Kunne du sendt meg adressen din igjen? Har visst klart å rote den bort :)

    klemmer

    SvarSlett
  5. Den skal jeg jaggu prøve :D Så god ut :D

    SvarSlett
  6. Aldri smakt denne før, men skal huske på å prøve den, for den så helt himmelsk god ut:)

    SvarSlett
  7. Prøv også med eggekrem under kremfløten. Absolutt en favoritt kake dette :)

    SvarSlett